mandag den 16. november 2015

Danskerkolonien

"Vi flytter til Schweiz." " Nå, hvor spændende, hvor skal I bo?" " I Zug." " Nååå, i Danskerkolonien....."

Åh, hvor har jeg hørt det mange gange. Det var ikke årsagen til at vi flyttede til Zug, vi er de eneste danskere i vores kvarter og Jakob er den eneste dansker i sin klasse. Vist har vi fået nye danske venner her, men det er vel narurligt at man finder sammen med ligesindede eller hvad? Facebookgruppen "Danskere i Zug" har 164 medlemmer, meen det er jo altså et temmelig stort areal det dækker.

Det er altså ikke noget jeg tænker over, lige indtil i fredags.

Torsdag eftermiddag åbner jeg vores postkasse og finder et brev til Familien Ewald. Jeg åbner brevet og finder en lejekontrakt på en lejlighed! Da vi på ingen måde skal flytte, undrer jeg mig og tjekker kuverten en ekstra gang. Åh, brevet var til FILIP Ewald og ikke familien Ewald. My bad. Men hvorfor er det havnet i vores postkasse? Så mange hedder da ikke Ewald!

Jeg ser nærmere på lejekontrakten og opdager at Filip Ewald bor i nr 5b og vi bor i nr 58. På samme vej. Postbuddet må have set forkert. Jeg griner og tænker" Sikke et sjovt sammentræf, der bor 2 familier Ewald på vores vej."

Jeg beslutter mig for at aflevere brevet dagen efter.

Fredag kører jeg ned til nr 5b og ringer på. På tysk forklarer jeg at jeg har et brev til dem, om jeg må komme op og aflevere det. Jeg vil gerne forklare hvorfor jeg har åbnet brevet. Jeg kommer op til lejligheden og en rar dame står i døren. Hun er vel 10 år ældre end mig. "Taler du engelsk?" Spørger jeg på tysk. Det gør hun, og jeg begynder at forklare hvem jeg er og hvorfor jeg har åbnet deres brev.  Damen er mægtig rar og vi sludrer lidt, det er vældig hyggeligt. Til sidst spørger hun hvor jeg kommer fra, da Ewald faktisk er et familienavn. " I am from Copenhagen, Denmark" Svarer jeg. Til det svarer den rare dame, på dansk" Og jeg er Merete fra Lyngby, kommer du ikke ind og får en kaffe...."

"Vi flytter til Schweiz" " Nå, hvor spændende, hvor skal I bo" " I Zug" " Nåå, i Danskerkolonien?" " Oh yes..."


1 kommentar: